Okategoriserade, Produkter

Orchard Autocare Cotton Candy

cottoncandy300x300

Jävligt kul är det i alla fall!

Det skulle väl även den mest foamfientliga figur hålla med om. Foam, skum, förtvätt. Bra skumlansar, billiga skräplansar från snart importstoppade asiatiska nästan-gratis-webshoppar och allt däremellan har gjort att både proffs och entusiaster i allt större utsträckning väljer att förtvätta med någom form av foam. Det lider heller inte någon brist på kem till detta, givetvis i alla kategorier av kvalitetsgrad. Att skumma det mesta faktiskt görbart, med varierande resultat, det är det stor chans att vi kan återkommer till vid ett annat tillfälle.

Självklart skumtvättar jag. Utan undantag. Innan bilen får vidröras med tvättvanten ska ett lager tjockt härligt skum breda ut sig över lacken för att sedan spolas av. Dessutom, sommartid om bilen bara är lite dammig och jag stressad eller bara lite lat funkar det kalas att bara skumma, spola av och blåstorka med Metro Vac:en (och på med lite däckglans – klart!). Tjohoo – det blev beröringsfritt. Jag mot tvättreporna 1-0!

Annars är just den största fördelen i mina ögon, ett hjälpmedel i kriget mot tvättrepor, att med hjälp att foamen lyfta smutsen och spola av för att kunna börja handtvätta på en så ren bil som det bara är möjligt.

Denna gång är det Orchard Autocare´s Cotton Candy Snow Foam som får stå till tjänst och visa vad den går för. Utgångsobjektet är behandlad sedan tidigare med Gtechniq Crystal Serum Light + EXO, samt toppad med Nanolex SiFinish, alltså ganska hal. Måttligt smutsig vid tillfället, men värre än vad bilderna ger sken av. Normal veckotvätt.

OACCFS (när till och med förkortningen blir lång) blandas så den enligt tillverkarens rekommendationer ger 1:100 ur lansen, vilket i mitt fall blev en blandning på 1:10 i flaskan, då lansen späder ytterligare 1:10.

Cotton Candy lägger sig i ett tjockt lager och ligger kvar under lång tid, trots lackens hala behandlingar, när det fått verka i uppemot 10 minuter finns det fortfarande en hel del skum kvar.

Det är enkelt att spola av och förmår att lossa mycket av smutsen, för efter avspolning ser bilen så pass ren ut att det utan ångest går att gå i gång med handtvätten.

En 5-litersdunk går lös på i runda slängar 700:- och i mitt fall gick det åt ca 7 dl 1:10-blandning i lansens flaska, alltså 0,7 dl. Den som räknar snabbt nu vet redan att den då borde räcka till cirka 70 tvättar, beröva dig på ungefär en guldtia per tvätt och räcka i nästan ett och ett halvt år om du tvättar en gång i veckan.

Är femlitaren för tung att bära finns även 1L flaskor att tillgå för ca 250:-, vilket blir markant dyrare per tvätt och eftersom Gloss Garage säger tummen upp är rekommendationen att ge dig på dunken på en gång!

Slutsatsen blir alltså, skum i allmänhet är kul och gör nytta, Orchard Autocare Cotton Candy Snow Foam är definitivt inget undantag!

Se nu även filmklippet med Cotton Candy in action.

 

Läs mer och hitta ÅF på http://www.orchard-autocare.se

Saknar du skumlans? Kolla in dessa:

http://www.streetpower-rekond.se/194-foam-lance

och

https://www.rekondkompaniet.se/products/foam-lance

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s