Okategoriserade

Tre sätt att applicera en SiO2-spray!

 

Tre olika sätt att applicera en SiO2-spray. Visst, med en spray från testet ( https://glossgaragese.wordpress.com/2018/02/11/sio2-spraysealant-test-sv/ ) eller någon annan för den delen, kan man praktisera förnöjande omväxling vid appliceringen. Alla tre sätten funkar bra med de flesta men kanske inte alla produkter. Testa dig fram helt enkelt. Kul!

IMG_4945
Det kanske minst ansträngande och snabbaste sättet är att efter tvätt men innan torkning helt enkelt bara spray bilen, vänta en kort stund runt en minut och spola sedan av. Klart. Illustreras här av tershine Refract,

https://tershine.com/products/refract

IMG_4947
Nummer två. Bilen ska ju oftast ändå torkas. Spraya en panel i taget, eller ännu hellre direkt i mikrofiberduken för att slippa stänk. Torka. Vänd på duken och torka en andra gång. Klart. Både behandlat och torrt. Här änvändes Gyeon Cure.

https://www.rekondkompaniet.se/products/q-m-cure

IMG_4946
Tredje sättet – på torr bil. Skulle säga att det är det mest effektiva sättet, för här riskerar man inte utspädning av produkten. Dock ska ju bilen torkas innan, helst blåstorkas med Metro Vac:en så detta är också de mest tidskrävande förfarandet, men med potentiellt bäst resultat. Spraya i mikrofiberduken, stryk ut, vänd på duken och kör en vända till. För bästa resultat eftertorka medean andra mf. Polishangel High Gloss står för glansen här.

http://www.streetpower-rekond.se/spray-vax/1283-high-gloss-200ml.html

Andra vägar för maximalt skydd och glans kan vara att kombinera flera av tillvägagångssätten. Vad sägs om till exempel först en vända som torkstöd för att avsluta med ett andra lager på torr bil!

Vilket sätt väljer du? Några andra bra tricks, tankar och förslag? Kommentera gärna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s