Okategoriserade, Tester

Herrenfahrt Performance Series

Det första man märker när man plockar upp flaskorna ur kartongen, är givetvis den nya designen. Herrenfahrt har för många varit synonymt med plåtflaskorna i klassisk design. Med nya Performance Series är det annorlunda, här är blicken fäst framåt snarare än en nostalgisk tillbakablick, och visst funkar det. First impressions last, sa någon och första intrycket här är att detta är en snygg och exklusiv produkt, vilket också med all sannolikhet har varit målet då Herrenfahrt uppenbart vill positionera sig lite högre upp på skalan av tillverkare av livsnödvändiga prylar för bil- och puts-nördar.

Det yttre ger insidan en chans, men insidan ger det yttre sin glans så det är väl lika bra att kolla om Herrenfahrt Performance Series Supreme Auto Bath och Herrenfahrt Performance Series Ultra Gloss Detailer håller vad utsidan lovar!

Om vi börjar med schampot, Supreme Auto Bath, så strömmar när man öppnar korken en distinkt och trevlig fruktig arom fram och fyller min doftsuktande och möjligen kemskadade näsa med en air av något jag skulle associera till äpple. Sniff, sniff…

IMG_5120

Herrenfahrt Supreme Auto Bath är pH-neutralt och därför skonsamt mot vax och lackförseglingar, det innehåller heller inga vaxer eller tillsatser som förändrar tidigare lackskydds egenskaper.

25 milliliter till 10 liter vatten ska det vara och när jag måttar upp Supreme Auto Bath lägger jag märke till att koncistensen är i det närmaste perfekt, rinner lätt och blandar sig med vattnet men med en liten tjockhet som ger den där känslan av kvalitet. Svagt ljusgrön till färgen.

Mycket riktigt skummar den upp rejält när blandningen i hinken får smaka på en kyss av högtrycken. Så ska det se ut.

Men nu får hinken vila lite, skum är kul och det vill jag ju leka med lite givetvis.

Även om Supreme Auto Bath inte är en dedikerad skumtvätt eller förtvätt eller vad man nu väljer att kalla den så funkar i många fall ett schampo bra som förtvätt sommartid näör bilen är lätt smutsad.

Första vändan testades med 8% med kanske lite rinnigt resultat, upp till 16% och det såg myckjet bättre ut. I ärlighetens namn borde man kanske tillägga att enbart skummets tjocklek allena inte är en garant för rengöringsförmåga. Bilen blev ren, dock var den ett lätt byte då den var endast lätt smutsig och har en mycket väl behandlad lack. Därav slutsatsen som ett bra sommarskum. Blandningarna är något man får testa sig fram till beroende av utrustningen man har till hands i fråga om lans och högtryckstvätt, erfarenheten säger att ju bättre prylar, ju lättare att få bra skum med lågprocentig blandning. De flesta borde kunna köra snålare än testat då testet är genomfört med low-end lans och högtryck.

Tillbaka till hinken, det har nu gått en stund men skummet är fortfarande ståndaktigt så det är väl bara att sätta igång. Halt och väldoftande är känslan när man sticker tvättvanten i hinken. Ja vante och vante förresten, använder den som washpad, är anpassad till Ali Express hemmamarknad i storlek skulle jag tro, ite några dasslock till händer, men det är priset man får betala för snålhet och de får väl fasas ut till förmån för bättre grejor… bara ett tips i all välmening: Buy cheap, buy twice!

Nä schampo var det ju tal om, och glidet är fint, låg friktion. Vanten går som en skållad råtta över bilen och lämnar en fin hinna av skum efter sig.

Sammanfattningen av Supreme Auto Bath kan inte bli annat än positiv.

Känner du slantarna brinna i fickan hjälper www.streetpower-rekond.se dig att skiljas från dem och i utbyte mot 199:- får du en 500ml flaska Herrenfahrt Supreme Auto Bath, vilket om du använder 10 liter vatten i tvätthinken räcker till 20 tvättar och ger ett pris per tvätt på 9.95:-

http://www.streetpower-rekond.se/performance-line/1695-supreme-auto-bath-500ml.html

Okej! Bilen är tvättad och ren. Dags för lite extra glans och skydd, så fram med en lämplig följeslagare, Herrenfahrt Performance Series Ultra Gloss Detailer.

IMG_5122

Här skiljer den sig direkt från massan. Sprayhuvudet liknar ingen annan och det har förmodligen marknadens mest finfördelande munstycke som ger en mycket fin dimma.

Ultra Gloss Detailer är som namnet antyder en detailer som kan användas på det mesta av bilens yttre som lack givetvis, men även plast, gummi och glas, den ger en synbar glanshöjning och typisk wetlook, en trevlig len yta samt att den lämnar ett visst mått av skydd efter sig då den dubblerar som en sealant och man kan räkna med i runda slängar tre månader. Ultra Gloss Detailers aktiva ingredienser är 100% biodegraderbara, och den är även fri från vax, lösningsmedel och traditionella silikoner vilket gör den till en stark kandidat att underhålla, eller för den delen glansboosta efter polering och vaxning,  de flesta lackskydd utan att skada eller påverka dem negativt. För att återkomma till sprayhuvudet, så är det en god hjälp till att hålla produktåtgången låg. Man har ingenting för att överdosera Ultra Gloss Detailer om man inte har för avsikt att göra jobbet onödigt svårt eller dyrt för sig, less is more med Ultra Gloss Detailer.

Hur funkar den då? Den är testad både som torkstöd på blöt bil där den gjorde bra i från sig med en känsla av smörjande effekt mellan lack och torkduk och på torr bil med antingen produkt sprayad i mikrofiberduken eller direkt på bilen, vilket man föredrar är en smaksak men givetvis underlättar det om produkten liksom Ultra Gloss Detailer är säker för alla ytor.

Hittar inga direkta svagheter hos Ultra Gloss Detailer så för den som är ute efter en produkt i denna kategorin kan jag bara rekommendera att testa den. Bör räcka till runt 15 appliceringar, och med ett pris på 269:- ger det ett pris per applicering på 17,93:-.

http://www.streetpower-rekond.se/performance-line/1696-ultra-gloss-detailer-300ml.html

Som kompanjoner betraktat känns Supreme Auto Bath och Ultra Gloss Detailer gjutna, en bra del i en underhållsrutin av din bil om du vill använda neutrala och milda kem som är trevliga att använda för att bevara och underhålla det befintliga lackskyddet och kanske boosta med lite extra skydd och wetlook under torkningen.

Därför är det nog rimligt att anta att det inte heller är en slump att de erbjuds just i par med varann och tycker du att detta har väck deitt intresse för produkterna finns det ju några kronor att spara på att slå till på Wash & Gloss Kit som lämpligt nog innehåller de båda. Det kostar 425:- och pengarna du sparar läggs lämpligen på ytterligare bilvårdsprodukter, eller hur!

http://www.streetpower-rekond.se/performance-line/1770-wash-gloss-kit.html

IMG_5131

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s