Okategoriserade, Tester

Polishangel Snowman – Foam Friday

När man närmar sig en produkt från Polishangel kanske det inte är med vördnad direkt, men det är definitivt med respekt. Men också med höga förväntningar. Riktigt höga. Sen första gången jag lade vantarna på en handgjord produkt från den tyska tillverkaren, har jag ännu inte blivit besviken av något som levererats i de karakteristiska ”av doktorn ordinerade” flaskorna.

Denna gången skulle det nog bli annorlunda. En snowfoam i en 200ml flaska. Haha. Knappt lönt. Jo förvisso, doseringen 30-60 mil i en skumlansflaska. Men det känns väl knappast realistiskt, eller hur? Så hård spädning… Nej, nu skulle skulle nog ängelns vingar ramla av.

IMG_5357

Det handlar givetvis om Polishangel Snowman. Ett förtvättmedel som med fördel läggs ut med skumlans över bilen för att lösa upp smuts och spolas av innan vidröring av lacken med tvättvante eller liknande och självklart lämpligt schampo som till exempel Polishangel Glissante påbörjas.

Som alltid med Polishangel, har varje produkt ett unikt syfte och funktion, och ett samspel med andra produkter från företaget. Snowman är specifikt framtagen för att lira tillsammans med Polishangels lacksydd, men fungerar givetvis även med andra förekommande. Den är pH-neutral för att vara skonsam mot lackskydd och innehåller 5% carnauba gel för att bättra på lackskyddet och öka upp glansen.

Men funkar det?

För att sätta den på prov och se om skepticismen ovan skulle bli en sanning eller komma på skam började jag med blandningen på 30ml till cirka 1 liter vatten i flaskan till lansen, vilket i mitt fall ger en blandning ut på bil på cirka 3%, lägre än något annat jag testat tidigare i snowfoamväg.

IMG_5329

Direkt ser jag att skummet är rejält och tjockt. I ärlighetens namn har jag sett skum som tjockare och mer liknar. raklödder också, men oftast blir det FÖR tjockt, utan att bli mer effektivt, det är min åsikt, så jag skulle säga att det ser riktigt bra ut! Men Snowman får bida sin tid på bilen och visst, efter 5-7 minuter ser det fortfarande bra ut. Nu är det dags att spola av och se resultatet! Efter en dust med högtrycken och torkning med hjälp av Metro Vac Sidekick ser jag till min förvåning…. Det ser rent ut!

Snowman har löst upp en mycket stor del av smutsen på bilen och har verkligen gjort det jobb den var avsedd att utföra. Trots den pH-neutrala formulan och den minst sagt milda spädningen ser bilen mycket ren ut. Här hade man utan ångest vågat börja handtvätta!

Mjuka omdömen, men det finns ju även hårda fakta att ta hänsyn till:

Pris: 275:-

Innehåll: 200 ml

För min del brukar det gå åt ca 0,7 L av innehållet i lansen för en rejäl skumning. Blandar man till 3%, alltså 30 ml till 1 L räcker 200 ml Snowman till 6,66 L färdig blandning för lansens flaska och därmed till 9,5 skumtvättar. Priset per tvätt landar på 28,90.

Att ta hänsyn till är att olika lansar och högtryckstvättar påverkar hur mycket och hur tjockt skum som produceras, därmed också blandningsförhållande och resultat. De som användes för detta test kan anses som low-end produkter och sannolikheten att Ditt resultat blir både snålare och bättre är stor. Som alltid gäller det att prova sig fram!

Slutsatsen då… är snögubben något att satsa på?

Definitivt.

Jag blev inte besviken denna gången heller, snarare tvärt om. Visst är Snowman kanske inte det billigaste förtvättmedlet på marknaden, men det är heller inte dess syfte. Snowman är snowfoamen för dig som vill ha en lyxig och välfungerande produkt till din bil. För dig som unnar dig det lilla extra. Vill ha något som gör rent, är skonsamt och till och med tillför någonting till din lack. Har du dessutom ett lackskydd från Polishangel borde beslutet vara en smal sak.

Varför inte helt enkelt testa själv!

Klicka in till Streetpower Rekond och säkra din egen flaska!

Polishangel Snowman:

http://www.streetpower-rekond.se/-shampoo/1279-snowman-foam-wash-200ml.html?search_query=snowman&results=2

Polishangel Glissante:

http://www.streetpower-rekond.se/-shampoo/244-glissante-shampoo-200ml.html

Saknar du skumlans?

http://www.streetpower-rekond.se/foam-lance/1500-foam-lance-kaercher.html?search_query=foam&results=16

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s