Okategoriserade, Produkter

Foam Friday: Auto Finesse Avalanche

Foam Friday. Långfredag. Påskhelg och med det givetvis ett traditionsenligt besök på Elmia. Och visst blir man sugen på att fira med ett riktigt tjockt och fett skum, typ grädde eller raklödder. Eller kanske som lavinartad snö…. Auto Finesse Avalanche – Kan det vara svaret på dagens önskan?

avalanche

Vi får väl se!

Auto Finesse Avalanche en citrusinfuserad skumförtvätt som ska kunna lösa smuts och vägdamm innan kontakttvätt påbörjas, och ska trots hög rengöringseffekt vara skonsam mot vax och lacksydd. Men funkar det? Blir det rent? Blir det en jäkla massa skum?

En skön inställning till måttandet är det första man lägger märke till på flaskan, inget duttande med millilitrar här inte. Fyll på lansens flaska med 1 till 2 tum och resten vatten helt enkelt. Ja det blir väl två då!

Försökskaninen i detta fallet, en Audi A1 2018 med keramisk lackbehandling bestående av Crystal Serum + Exo från gtechniq, underhållen med diverse detailsprayer, alltså ganska hal, men dagen till ära lätt vintersmutsig och kanske ett lagom offer för Avalanche?

Tanken är en beröringsfri snabb och enkel tvätt med Avalanche, avspolning och blåstorkning med Metro Vac, men skulle likaväl kunna vara ett förberedande stadie till en mer omfattande tvätt.

Skummar det gör Avalanche. Rejält. Det är ett riktigt tjockt skum som lägger sig över bilen vid tvåtumsblandning. Efter 5 minuter rekommenderar Auto Finesse avspolning, vilket kunde sträckas i detta fall till närmare tio minuter.

Rengöringseffekten är godkänd, efter avspolning och torkning ser bilen helt OK ut och med lite däckglans (mycket viktigt i alla lägen) blir helhetsintrycket till synes riktigt bra.

Utan tvekan hade man kunnat påbörja en handtvätt här. Förmodligen funkar även entumsblandningen väl som rengörande, kanske med kompromiss på det visuella. Som vanligt är diffen stor mellan olika skumlansar och högtryckstvättar. Det gäller att testa sig fram!

En flaska Auto Finesse Avalanche innehåller en liter, kostar 159:- och i testlansen innebär en eller två tum ca 1 eller 2 deciliter. Skummar man ut 0,7 liter blandning per tvätt räcker en liter till 7 respektive 14 tvättar, vilket ger ett pris per tvätt på mellan ca 22 och 11 kronor.

Köp en flaska och skapa en lavin på bilen du också! Vem vet kanske du också gillar den?

http://www.axhogkonsult.se/tvatt/avalanche-snow-foam-1l-skumtvatt.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s