foam friday, Okategoriserade

Foam Friday: Gtechniq W4

Foam Friday igen 🙂 Gtechniq har synts ett par gånger på glossgarge.se tidigare, och kombinationen Crystal Serum och EXO har fått en släng av kärlekssleven medan Gwash hamnade någonstans i mellanmjölkens land i schampotestet, trots att det egentligen är för bra för att förbises, men den gången var konkurrensen riktigt, riktigt hård, den saken är säker.

Men nu är det det Foam Friday, och då är varesig Crystal Serum, EXO eller Gwash från den engelska tillverkaren intressanta utan givetvis W4 Citrus Foam.

IMG_5693.jpg

W4 Citrus Foam är som namnet tydligt antyder en skumbar citrusavfettning, som kan blandas upp till 1:400, eller vid hård nedsmutsning 1:200.

Det ska va mycket, och kraftfullt skum därför blev också just 1:200 den blandningen som valdes denna Foam Friday. 0,5 dl W4 och 9,5 liter vatten i lansflaskan vilket ger 1:400 som landar på bilen.

Detta leder osökt in på prisdelen och en 1L flaska av W4 kostar 180kr. Räknar man då som vanligt med en åtgång få 0,7L av lansflaskan och man använder sig av 1:200 ration hamnar man på ett pris per tvätt på cirka 6:- per tvätt och en liter kommer räcka till ca 28 tvättar. Tycker man att 1:400 räcker hamnar man på 3:-/14 tvättar. Kan gå att pressa ytterligare genom att välja 5-litersdunken med ett något lägre literpris.

Ja, så långt ser det ju bra ut för W4. Kostnaden hamnar på behaglig nivå. Men funkar den? Blir det nåt skum? Blir det rent?

Den Audin som används i videon får anses som ganska hal i lacken, till fördel för rengörandeeffekten, till nackdel för skumeffekten. Endast lätt smutsig. Kanske ett tillfälle då en snabb beröringsfri tvätt sitter som bäst.

Skum blir det givetvis, inte det grymmaste jag skådat men ändå ett täckande lager som dock inte verkar kunna hålla kvar på ytan superlänge, efter 5 minuter har det på vissa ställen torkat lite för mycket. Kanske kan man spola av detta tidigare, säg redan efter 3 minuter, då såg det bättre ut, och är det ett effektivt kem så varför inte. Men efter fem minuter spolades alltså W4 av och bilen blåstorkades med Metro Vac Sidekick.

Resultatet? Med beröm godkänt. Rent och prydligt.

Sammafattningsvis känns det som W4 är mer Go än Show, och visst är funktion kanske än mer viktigt även om Mycket Skum Är Roligt. Väg in det låga priset. Känns värd att prova, eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s