Okategoriserade

Tac System Shinee Wax

Den hade stått där på hyllan ett tag. Inte i garaget. Utan på hyllan bredvid skrivbordet.

Vackert och glädjespridande, varmt solgul.

Ibland har jag tagit ner den, inspekterat, skruvat av locket och sniffat lite grand. Doften är speciell. Speciellt god. Trots procedurerna har jag ännu inte hittat rätt association. Men visst är det något åt godishållet. Däremot har det inte blivit tillfälle att nyttja den till det bruk den är tänkt, för nej det är varken ett prydnadsföremål eller luktförbättrare, utan Tac Sysem Shinee Wax.

Shinee Wax är ett vattenbaserat spraywax som snabbt och enkelt ska ge en len, högblank yta och ska användas på torr bil.

Givetvis måste man tänja på reglerna lite och provar det som torkstöd på blöt bil inledningsvis, ett spray i mikrofiberduken, eller på en panel. Torka av och efter med en andra duk. Inga problem alls.

Tycker det funkade förträffligt.

I nästa fas, på torr bil, blev upplevelsen förvånande nog att det kunde bli lite streaks eller rester kvar. Jag tog även här ett rejält spray per panel men det blev uppenbarligen för mycket. På blöt bil hjälpte vattnet förmodligen till att späda ut Shinee Wax och detta ”problem” uppstod inte. Märk väl ”problem”, för något problem är det inte över huvud taget, bara handhavandefel eller en injusteringsfråga. Det är i själva verket en fantastisk tillgång; Shinee Wax är mycket, mycket dryg!

Och att den är dryg är bra, du kommer vilja använda den ofta. När väl du fått känsla för mängden produkt är den ruskigt lätt att använda. Sen det viktigaste av allt: Resultatet! Lacken blir hal, sådär på det sättet att man bara måste känna på den (ja man får känna på sin egen bils lack OM den är ren… men ge fan i andras, OK) och får en riktigt skön Wet-look och go glans.

För att dra paralleller till spraysealant-testet där Tac Systems Quartz Max fanns med upplevs Shinee Wax som blankare, men har förmodligen en något kortare livslängd. Något som är lätt att leva med givet dess enkla handhavande och fina resultat. Kanske Quartz Max på vintern och Shinee Wax sommartid?

Förutom på lack, funkar Shinee Wax även på glas och kan användas för att glansa till en obehandlad bil samt toppa upp eller underhålla befintligt skydd.

Priset är lågt och som sagt är den dryg.

Det finns egentligen bara en sak som gör mig lite småsur med Shinee Wax, det är att jag inte använt den tidigare.

 

 

Streetpower Rekond

http://www.streetpower-rekond.se/home/1615-shinee-wax-1l.html

Spraysealant-testet

https://glossgaragese.wordpress.com/2018/02/11/sio2-spraysealant-test-sv/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s