Okategoriserade

FFFF: Kan man skumma en bil för under 1 Kr?

Yay! Fredag igen och Foam Friday, inte vilken Foam Friday som helst utan FFFF. Foam Friday För Fattiga (eller kanske bara snåla – eller rent av smarta?). Går det att foama en bil för under en spänn?

Som med alla andra bilvårdsrelaterade kemikalier förekommer snowfoamprodukter i en mängd olika variationer. Milda, pH-neutrala, starkare, alkaliska, tjockt lödder, tunnare skum, superkoncentrat eller tvärt om. Och självklart med olika prislappar.

Därför, kom jag på tanken: Kan man skumma bilen för under en krona per tvätt?

Haha, nej, omöjligt eller hur?

Faktiskt inte!

Den som läst schampotestet https://glossgaragese.wordpress.com/2017/12/11/premium-schampo-test-infor-2018/ kanske drar sig till minnes lågbudgetutmanaren Carman?

IMG_5784

Med ett pris på 10:-/L och en spädning på 1:10 i lansflanskan kommer man ju faktiskt under 1kr per tvätt. I normalfallet brukar ca 7 dl av blandningen gå åt och då hamnar prislapen på 70 öre per tvätt, alltså långt under kronan. Härligt!

Men funkar det?

Tja, det blir skum som täcker, men visst det är tunt och rinnigt. Ett par minuter är bilen någorlunda täckt sen börjar det torka in. Hur rengöringseffekten blev, vågar jag knappt gissa på då bilen redan var nästan ren med bara ett mycket lätt lager damm och hande säkert funkat med bara vatten. Dock kan man förmoda att det borde göra någon om än liten upplösande effekt. Hade heller valt denna förtvätt än ingen alls hur som helst.

IMG_5789

Bra i nödfall eller svåra tider. Eller bara kul att experimentera. Kostar ju inte skjortan direkt!

Trevlig Helg!

Youtubekanalen:
https://www.youtube.com/channel/UCbK8anN3oWf3TB-j0AgAkbA

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s