Okategoriserade

Sio2 Spraysealant-test: Bonusmatch i hållbarhet!

IMG_4568

De flesta har (förhoppningsvis?) sett testet av SiO2 spraysealants som utförde Gloss Garage tidigare i år. Om inte: https://glossgaragese.wordpress.com/2018/02/11/sio2-spraysealant-test-sv/

Där var ju överhuvud taget livslängd något som lades någon större vikt vid alls, nån vecka mellan tvättar var ju kravet. MEN, vad händer om man råkar få en av testpanelerna, som lägligt nog har en ruta av varje kombatant, liggandes ute i fyra månader. Orörd av människohänder men plågad av väder och vind.

Ja, OK, kanske inte supervetenskapligt men en fingervisning, eller hur? Första tanken var väl att alla rutor/produkter skulle vara mer eller mindre döda.

Och med döda menar jag noll avrinning, och ja, avrinning är ingen mätare på ett lackskydds livskraft allena men ger ändå ett hum och det är väl där de flesta av oss har sin måttstock, när det är dags att göra något.

En avtvättning skulle visa något helt annat.

Stora skillnader fanns givetvis, men med förbluffande ögon trädde resultatet fram.

Testfavoriten Tac Systems Quartz Max sheetade bort vatten som vintern inte hade hänt, såg i princip oberörd ut. Mycket imponerande! Andra plats i denna bonusavdelning i SiO2 spraysealanttestet kniper glansfavoriten tershine Refract som också uppvisar fortsatt hydrofobicitet och bronsplacering går till Gyeon Q2M Cure. Därefter är det ett snäpp ner till de resterande tre som faktiskt får dela på fjärdeplatsen då de är ganska lika vid det här laget, en strimma av hopp av något kvar på lacken finns, men inte mycket mer. Möjligen att Labocosmetica #cupido/#perfecta är något mer livskraftig än Adam´s Ceramic Boost och Nanolex SiFinish.

Ytterligare en bonuspoäng för testfavoriten alltså, grattis Tac System!

607BD932-AEFE-442B-A713-666E50E05128

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s