Okategoriserade

Måste man använda handskar?

IMG_6069

Måste man använda handskar?

Ni har säkert sett det. På forumen. På youtube. I flödet på facebook och insta. Handskarna. Engångshandskarna i nitril. Proffsen självklart, men även ”alla andra”. Det verkar som att de flesta använder dem nu mer. ”Måste” man använda handskar?

Skulle jag bara avkrävas ett kort svar skulle det vara JA.

Och varför inte? Även om de flesta tillverkare strävar efter att i möjligaste mån leverera produkter som är säkra, snälla mot människan och tuffa mot vad de nu är designade att angripa, så vet man ju inte exakt hur varje individ reagerar på varje olika kem, eller hur?

Handskarna skyddar också händerna från förslitningar och uttorkning från vatten och så vidare, samt givetvis smuts och annat otrevligt. Hör man till den snabbt minskade skara människor som struntar totalt i personlig säkerhet, finns det faktiskt argument även här och det är komfort. Ingen tycker väl att det är trevligt att lalla runt med kladdiga medel på fingarna? Snabbt och enkelt dessutom, blir hanskarna smutsiga -av med dem och ta ett nytt par för att inte återsmutsa rengjorda delar av bilen, inte behöver man gråta blod för det heller, denna typen av handskar är så billiga att de passar perfekt in i slit och slängsamhället.

Fast allvarligt talat, huden på händerna är kanske det minsta problemet i sammahanget. Torra händer, smuts, sår eller obehag kan vara ett billigt pris i jämförelse vad som kan vänta på lång sikt.
Ja, tvättar du bilen en gång om året spelar det förmodligen ingen roll, men är du entuisast som pysslar om din bil gärna och ofta (eller proffs, fast då använder du väl redan handskar?) fundera på hur mycket kemikalier du använder och om någon eller några har möjlighet att ta sig genom ditt skinn in i kroppen och blodomloppet under upprepad användning…. Överdriv inte riskerna, men för all del underskatta heller inte farorna.

Nitrlihandskar är för min del en självkar del av utrustningen likväl som en polermaskin eller tvätthink och bär dem OFTAST….

De handskar jag nu mer och mer änvänder är Abena nitrilhandskar som har visat sig vara en bra mix av slitstyrka och känsla vilket gör att de skyddar ordentligt men det finns precicion kvar till även mer pilliga jobb. Att de sedan är i schysst färg i stället för alla svarta är en bra bonus, inte bara att det ser lite ballare ut utan det är även lättare att se viss smuts och därmed lättare att upptäcka när det är dags för byte för att inte misstagligen återsmutsa något.

Blir du sugen på att börja använda dessa kan du lämpligen klicka in hos Autodude och säkra ditt paket. 150 stycken för 129:- och storlekar från XS till XL. Jag har händer av size dasslock och då passar XL suveränt. Dr. Gloss kan komma!

IMG_6068

Länken kommer här:
http://www.autodude.se/produkt/engangshandske_nitril/

 

 

En reaktion till “Måste man använda handskar?”

  1. Pingback: Dr Dirt Magic Wand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s