foam friday, Okategoriserade

Foam Friday – Labocosmetica #Néve

Veckorna rusar förbi i tempo super veloce, helgerna snabbare än så. I övergången ska vi åtnjuta ännu en Foam Friday och kanske blir det lite amore till övers för Labocosmetica Néve som är veckans skummis.

IMG_6223

Första intrycken. Utan att egentligen sticka ut ger flaskan ett elegant uttryck och att etikettens textrader delvis är på italienska är väl ingen nackdel, för visst låter ”Shampoo prelavaggio neutro” vackrare än de flesta språk. Håll med om att det är schysstare att nöta in några italienska fraser från en blå flaska i garaget än ”ei sa peittää” från värmeelementet på dass. Sen är det i vanlig ordning dags att korka upp och möts av en fräsch, fruktig doft. Glädjande! Såklart att den fyrhjuliga älsklingen ska få lite av detta på sin ömma lack.

1:25-150 lyder blandningsråden och eftersom mer är mer är det 1:50/2% som gäller. 2 dl i lansflaskan mixat med 8 dl vatten = 2% ur munstycket vid maxblandning (som alltid). Dock har jag tokfel och mer är inte alls mer utan det var tydligen mindre som är mer och bättre i fallet #Néve. Det blir ruskigt tjockt skum! För tjockt. Fräckt men inte effektivt. Jag justerar för ovanlighetens ner blandningen med skruven och hittar en bra balans. Det går bara åt 3 dl blandning ur flaskan för att foama en hel bil vid mixen jag är nöjd med!

Det betyder att ekonomironden borde se bra ut? Ja, det gör den utan tvekan! Eftersom en 1000ml flaska Labocosmetica Néve går lös på 149:- och man får ut i runda slängar 16 skumtvättar på en sådan, landar priset pär tvätt runt plånboksvänliga 9:-

So far so good alltså fast paranoida skulle kanske börja fundera på om det är all show and no go, lågt pris, gott intryck – lämnar det något kvar till resultatet?

IMG_6231.JPG

I allra högsta grad! Trots lite blåst och solsken vid lyckades #Néve utan problem sitta kvar de 6-7 minuter som brukar vara lagom innan avspolning och efter en blåsomgång med Side Kick:en visade sig resultatet tydligt. Visst fanns det som i de allra flesta fall med milda förtvättar en tunn film kvar på vissa ställen. Glöm inte att #Néve är pH-neutral, vax och lackskyddsäker och väldigt mild. Konstruerad för att nöta minimalt och ändå förbereda för handvätt. Det viktiga är att den löst upp löst sittande smuts – och det har den. Kontakttvätten kan börja om man så vill, eller som här blåstork och en helt beröringsfri tvätt. En riktigt snabb och skonsam ”mellantvätt”.

För den som vill fortsätta tvätten på Itailenska finns Labocosmetica-schampon i en imponerande bredd. Från neutrala #Sémper till wash&coatschampot #Revita och #Purifica som med hjälp av inbäddade syror löser kalkföroreningar samt #Satino för matta lacker. Gissa nyfikenheten inför den rangen 🙂

En sammanfattning vore på sin plats kanske, och det är inte heller så svårt. Det krävs förmodligen inte mensamedlemskap för att kunna dra en snabb slutsats, att inställningen till Labocosmetica #Néve är positiv?

Tror du på orden du just läst, eller blir sugen på att motbevisa? I vilket fall finns #Néve hos CD Bilvårdsprodukter:

https://cdbilvardsprodukter.se/sv/labocosmetica/labocosmetica-neve-1000ml.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s