Okategoriserade

Koch Chemie FSE, hur bra är den?

IMG_6410

För att avlägsna nyuppkommna vattenfläckar på en nytvättad bil räcker det ofta med den lilla kraften vilken detailspray som helst uppvisar, de flesta är i botten uppbyggda på liknande vis, med mestadels vatten och en skvätt alkohol, samt givetvis de mer eller mindre hemliga ingredienser som gör varje detailer unik och bäst i världen. Typ.

Men för drygt ett år sedan började jag titta mej om på marknaden efter något mer kraftfullt, men ändå förhållandevis snällt, och stannade upp inför åsynen av Koch Chemie FSE. Finish Spray Exterior. En Quick Detailer med kalkborttagande egenskaper. Det lät ju bra, dessutom en hel liter till förhållandevis rimligt pris, 165kr. Inget snack om saken, det var bara att ta hem en flaska.

För att börja från slutet, att flaskan idag är det närmaste tom, kanske gör de sista raderna i denna rescension överflödiga?

Hursomhelst, för att få mer power än i en för sammanhanget en alldeles för snällt blandad grogg på sprit och vatten, har FSE en låg koncentration av syra som man kan anta gör det mesta av jobbet med att lyfta fläckarna från intorkat vatten bort från lack och glas.

På relativt nya fläckar, typ direkt efter tvätt när solen varit framme, spraya och torka av. Har fläckarna suttit en längre tid, kanske på en oskyddad lack, kan det behövas lite verkningstid. 30-60 sekunder, sen torka av. Se till att lacken är sval vid detta förfarandet.

Ok, men är den BARA bra till kalkfläckar då? Nej faktum är att det är en riktigt kompetent detailer överlag. Den har överraskat med bra smörjegenskaper när den använts som torkstöd och faktum är att den lämnar riktigt fin glans efter sig. Mycket viktigt!

Förresten, den luktar helt OK också.

In på www.bilvardsbutiken.net och beställ, det tänker jag göra, nu är det dessutom 10% rabatt med den Gloss Garage exklusiva rabattkoden GGBVB18 tom 20180603.

https://bilvardsbutiken.tictail.com/product/koch-chemie-fse-detailern-som-l%C3%B6ser-kalkfl%C3%A4ckar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s