Okategoriserade

Sam´s Detailing Ceramic Boost

Sam´s Detailing är ju nya i Sverige och är även denna veckas stjärna i 7 från 1.

Det är dags att titta närmare på en produkt som kanske närmast kan beskrivas som Sam´s signaturprodukt. Att den är tillgänglig för en behaglig prislapp gör inte nyfikenheten mindre.

Så, Ceramic Boost, som är en SiO2-teknologi spray, kan användas som en wetcoat, alltså spraya på och spola av, som torkstöd eller sprayas och torkas på torr bil som en detailer eller sprayvax.

För detta testet har jag valt att använda den som sprayvax på torr lack.

Inledningsvis, några tankar om flaskan. Ser i sin enkelhet snygg ut med någon form av ritningsinspirerat tema. ”3-D tryck” på texten höjer nivån en aning. På baksidan finns beskrivningar och varningar på ett pedagogiskt vis. Det som saknas är text på svenska om man ska va petig. Triggern ger en lagom dimma, och är lätt att dosera.

I vanlig ordning ska bilvårdsproduktsdoftkonnässörsnäsan aktiveras, och den ger ett godkänt betyg, någon form av doft är tilsatt vilken är lite diffust, men adderar välbefinnande till upplevelsen.

Som tidigare nämnt används sprayvaxmetoden på torr lack, och testpanelen är förberedd genom polering och spritning.

Ett lätt spray på panelen, sprida ut med mikrofiberduken, vända och en lätt buff. Lätt motstånd känns först, men efter vändning glider mf:en fint och lätt. Inga konstigheter som streaks osv syns. Lättanvänd.

Efter att ha fått härda några timmar är det dags för ett test av hydrofobiciteten, och som synes har den inga problem att hålla vattnet borta. Ytan blir len, och den har tillfört någonting till lacken. Den ser mörkare ut och upplevs som blankare.

Hållbarheten ska enligt Sam´s ligga kring 2-3 månader vilket jag kanske kan ställa mig skeptisk till men som vanligt anser jag heller inte livslängden vara avgörande för denna typ av produkt, då den är lätt att återapplicera. Det är liksom det som är grejen.

Sammantaget, det är svårt att hitta några direkta svagheter med Ceramic Boost utan att ställa den head to head med någon konkurrent.

Tar man hänsyn till att prislappen lyder 148:- för 500 ml skulle man kunna säga att det är ett fynd.

Visst, kanske ingen revolution, och heller kanske ingen top of the line produkt, men med frånvaro av direkta svagheter och med tidigare nämnda pris vore det ren dumhet att inte rekommendera att prova den. Så ta och klicka in till Sam´s Detailing och klicka hem en egen flaska. Chansen att du kommer att bli nöjd tror jag är ganska stor, risken du tar är ganska liten.

http://www.akbilvard.se/finish/sams-detailing-ceramic-boost.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s