Okategoriserade

Foam Friday: Sam´s Detailing Snow Foam

 

Foam Friday jippie yay!
Dags att låta ett nytt skum visa vad det kan. Snow Foam från Sam´s Detailing är dagens skummis, och du får några rader om den till livs tillsammans med den närapå obligatoriska fredagsfilmen.

Sam´s Detailing kör en konsekvent stil på sina förpackningar, svarta, med delvis 3-d printade etiketter och i mitt tycka ett stuk som skulle kunna påminna om en inforuta på en ritning. På baskidan ”Sam´s method” och ”The important stuff” som anger rekommenderad användning respektive säkerhetsföreskrifter. Tycker det är ganska snyggt ger en helt OK känsla sammantaget. En barnsäkrad kork vore dock ett önskvärt tillägg.

Sam´s utfäster att Snow Foam är säker för alla keramiska coatings, sealants och vaxer.

Produkten är av bra konsistens, dvs lätt att hälla i detta fall, snyggt limegrön till färgen men ger tyvärr ingen doftsensation överhuvudtaget. Positivt eller negativt avgör du, jag gillar dofter men för vissa kan det förmodligen vara ett köpskäl.

Blandningen denna foamfriday blev 2dl Snow Foam och 7 dl vatten i flaskan, och efter rätt injustering på skruven fick jag till ett lagom fett skum. Efter ca 5 minuter är det dags att spola av (7 säger Sam´s, men varmt ute idag…) och resultatet ser fint ut, låt vara att bilen bara är lätt dammig men helt klart godkänt i alla grenar av skum, tjocklek, avklingning och renhet.

Här räcker det med blåstorkning, lite smutsigare så hade den varit en bra början på tvätten för att övergå till kontakttvätt.

Med räknexempel enligt ovan, med 2+7, gick det åt ca 3 dl av blandningen i flaskan. En liter Sams´s Detailing Snow Foam som kostar 179:- borde således räcka till runt 15 tvättar, vilket resulterar i en kostnad per tvätt som landar strax under 12:- och får betraktas som godkänt.

Ska du köpa en Sam´s Detailing Snow Foam och fira dina foam fridays med då?

Varför inte! Det är en bra snowfoam, den fungerar som den ska, kostnaden per tvätt är OK, det är kul att prova någonting nytt och så vidare. Kanske är det kraven på tillsatt doft eller avsaknad av densamma som får avgöra?

Blir du sugen, hittar du den här:

http://www.akbilvard.se/tvatt/sams-snow-foam.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s