Okategoriserade

Produkttips för biltvätten

Du kanske har läst testet av Dodo Juice BTBM, https://glossgarage.se/2018/05/14/bilschampo-dodo-juice-born-to-be-mild/ , ska beställa en flaska och samtidgt passa på att uppdatera tvättutrustningen? Eller kanske det ändå behöver en komplettering eller uppryckning?

Hursomhelst, en snabb genomgång och några produkttips tänkte jag bjussa på iallafall.

Tvätthink.

IMG_6946

Ja tvätthink det måste man ju ha, en bra början på tvättrutinen. En stor med plats för mycket vatten. Hmm en förresten… tre är nog minimum. Två hinksmetoden givetvis. En hink för tvättvattnet med favoritschampot generöst doserat och en sköljhink med bara vatten. Den tredje? Givetvis en dedikerad hjulhink. Där däck och fälgtvättverktygen kan husera och tvättlösningen kanske är aningen starkare. Funderar på om man ska ta och införa två hinkmetoden även för hjulen, skölja av skiten i en annan hink alltså. Ja då blir det ju fyra hinkar….

Hinken i åtanke är Autodude´s 20,5L med lock för 129kr.

http://www.autodude.se/produkt/tvatthink_autodude_205_l/

Smutsavskiljare

IMG_6949

Självklart. Ett smutsavskiljande galler ska finnas i alla hinkar. Tvätthinken. Sköljhinken. Fälghinken (Fälghinkarna?) Dess uppgift är helt enkelt att hålla kvar smutsen i botten av hinken, så att det inte hamnar på tvättvanten, tillbaka på bilen igen och orsaka repor. En uppsjö av dess finns, bland annat Scratch Shield, som är justerbar i storlek för att passa ”alla” hinkar. Finns i svart, rött och blått. Bra idé där är att välja olika färger för olika hinkar och därmed minska risken för sammanblandning.

Finns hos Autodude för 99:-

http://www.autodude.se/produkt/raster_scratch_shield_svart/

Tvättvante

IMG_6947

Ja tvättvanten ja, svamp har du väl slutat med? Inget man tvättar bilar med. Om inte är det det tillfälle nu. Svamp har man på pizza. King Carthur Premium Microfiber Washmitt är lösningen.

Den är rejäl i storlek och passar även händer utformade i storlek som kan ge associationer till dasslock, och får med sig ordentligt med med tvättvatten. Viktigast av allt är dock känslan och den är bra. Kombinerat med ett högklassigt schampo blir glidet nästan i klass med en lamullsvante. Ett gott betyg. Dessutom är mikrofibern lång mer tålig, lättskött och slitstark i jämförelse med just lamull. 199 riksdaler hos Autodude.

http://www.autodude.se/produkt/tvatthandske_king_carthur_premium_microfiber_wash_mitt/

Torkduk

IMG_6948

Du tänkte väl inte låta bilen självtorka i solen? Med fula kalk och vattenfläckar som följd?

Nej, tänkte väl det! King Carthur Black Diamond Drying Towel fixar biffen. Eller kanske vattnet förresten. Långt och magnifikt namn på en lika stor och magnifik duk. 50X70 cm och hela 1600 GSM. Japp det är tyngd i den. Mjuk och fluffig, borde kunna knäcka extra som gosedjur. Ska klara fyra liter vatten enligt Autodude.

Måste givetvis testas.

IMG_6952

4 liter vatten i hinken.

IMG_6953

IMG_6954

IMG_6955

IMG_6956

Nej, tyvärr ”bara” trekommanio liter 😉 Allvarligt talat, mycket imponerande!

399:-

http://www.autodude.se/produkt/torkhandduk_king_carthur_black_diamond/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s