Okategoriserade

Sam´s Detailing TYRE SHINE

IMG_6757

Runda svarta. Ja däck alltså. Definitivt inte dassiga gråaktiga eller bruna saker runt fälgen. Nej, fy fanken. Snygga däcksidor måste ändå betraktas som pricken över i efter veckotvätten eller för den delen en full detail.

Sam´s Detailing Tyre Shine fångade intresset och självklart ska den sättas på prov.
Första intrycket, förpackningen, ja den följer Sam´s stil med enkel snygg stil. Delvis upphöjd text adderar till premiumkänslan. Bra förklaringar och instruktioner på flaskan, hade de varit på svenska hade det blivit ett extra plus i kanten.
Doften är obestämbar, kanske lite åt tuttifruttihållet och med beröm godkänd. Mmmmmm. Klart sniffvänlig.
Konsistensen är tjock åt gelhållet men ändå inte, går bra att applicera med pensel såväl som applikatorsvamp.

Tyre Shine är testad på två bilar. På bil nummer ett behövdes rengöring av både däck och fälg före Tyre Shine skulle komma på fåga och passande nog fick ytterligare två Sam´s-produkter sättas på prov, Wheel Soap samt Degreaser.

Wheel soap är ett fälgschampo med lite mer drag och extra löddrande och fungerar riktigt bra, perfekt för rengöring där man vill ha lite extra skjuts utan att gå på med allt för tungt artilleri, tex när veckotvätten har råkat bli en månadstvätt, men på gamla och/eller misskötta fälgar behövs givetvis tuffare prylar.

Degreaser är en vaxsäker förtvätt för de som tvärtom Gloss Garage inte är så mycket för snowfoam. Men även andra rengöringsuppgifter såklart som dörrgångar med mera. Perfekt att rengöra bruna däcksidor med? Jajjemen! Degreaser och en liten borste var receptet.

So far so good, tillbaka till bil nummer ett. Efter rengöring applicerades Tyre Shine med pensel och med svamp. Resultatet landade på samma nivå oavsett – gör det du föredrar. Ytan på däcket bil djupsvart och åt det glansiga hållet. Är en mattare look vad du är ute efter är det nemas problemas, fram med en mikrofiberduk och torka till du när ”rätt” nivå helt enkelt.

Men hållbarheten då? Jo, bil nummer två fick samma behandling och efter ca 100 mil i förvisso torrt väglag (Ja, vad tror du, vi snackar sommar 2018 här..)så däcken fortfarande snygga ut. Nice!

Sammanfattningsvis? Att detta en bra produkt råderinga tvivel om.
Trevlig flaska, förnämlig doft, lätthanterlig, bra hållbarhet och ett förhållandevis vettigt pris på 164:- för 500ml gör det lätt att sätta köprekommendation på denna!

Klicka in på http://www.akbilvard.se och beställ. Missa heller inte att ta en titt på ovan nämnda Degreaser och Wheel Soap.

http://www.akbilvard.se/finish/sams-tyre-shine.html
http://www.akbilvard.se/tvatt/sams-detailing-degreaser.html
http://www.akbilvard.se/tvatt/sams-wheel-soap.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s