Okategoriserade

Polishangel Carnauba Arts

IMG_8355

Bilen, är polerad till perfektion enligt ditt sätt att se saken. Ja, jo jag vet, spridningen är stor där. Vad är perfektion? Men låt oss hålla till där för en stund. Swirls, repor, slipmärken, overspray, rester av fågelskit och trädspillning. Allt sådant finns bara i minnet. Nu leker solen med reflektionerna, djupet är enormt och lacken skiner, ja den poppar helt enkelt. Det ligger ditt bästa val av skydd på, helt efter önskemålen. Så ruskigt nice. Det känns bra. Ni vet känslan.

Tack vare noggranna tvättrutiner ser bilen faktiskt lika fin ut som för ett par månader sedan, när du utförde detta stordåd. Men det skaver lite i sinnet. Det är ju kul att bli närgången med sin blanka vän. Frukta icke, ty lösningen är närmare än du tror…

Att mysa med olika vaxer uppepå behandlingen är ju självklart i det läget, vissa föredrar pastavaxer, andra sprayvax. Eller kanske båda. Inget behöver utesluta det andra. Sprayvax är kanske dock ett bredare alternativ med triljarders olika möjliga egenskaper. Finsmakaren kan hitta godsaker med skinande gloss, djup carnauba, färgkodningar och mycket annat. Priser från knappt kännbart för någon vattenskadad low budgetvariant till tusenlappar för high endprylar du utan vidare gärna vill ha på paradplats inne istället för i garaget när det inte används.

Jag har tittat närmare på en serie från Polishangel, Carnauba Arts, närmare bestämt Black Wulfenite. För den som gillar leken med toppingar och så vidare är Polishangel en skänk från ovan. Med en bas av till exempel Master Sealant eller Cosmic, finns en vid range av olika spray och pasta varianter, förutom Carnauba Arts, till exempel High Gloss och Rapidwaxx.

Självklart behöver inte grunden för övningar med dessa utgöras av något handgjort från tyskland utan brukar lira alldeles utmärkt med de flesta vaxer, förseglingar och coatings.

Heller inte att förglömma, de kan med mycket gott resultat användas som stand aloneprodukter.

Det kan ju även vara så att din nyinköpta begagnade, fyrhjuliga,oslipade diamant är lika orörd som Steve Carell i The 40-year-old-virgin och skriker efter lite action i garaget i väntan på en 25-timmars korrigering och ett top notch skydd. Eller för den delen en nyköpt nybil ”omhändertagen” innan leverans enligt handlarens finest standards och därför önskar lite liv och dölj innan den stora behandlingen ska äga rum. Eller kanske den ser OK ut och du bara vill underhålla den på så vis.

(På bilderna effekten på en sliten orörd lack)

Möjligheterna är många.

Så, Carnauba Arts alltså. Färgmatchat sprayvax. Förutom Black Wulfenite finns även Red Opal, Silver Alunite, White Alabaster och Blue Xilion.

Färgkoordinerat för att passa lacken, kulör, dölja ytdefekter. Funkar det? Ja faktiskt. En riktigt dassig lack blir märkbart bättre, tvättrepor blir märkbart mindre framträdande och glansen ökar dramatiskt. Nåväl, förstå mig rätt, det tar inte bort behov av polering, lacken blir långt i från perfek och effekten kanske är tillfällig, defekterna tas inte bort permanent. Men likväl är det imponerande, det kan man inte bortse från.

Hade en tanke att på grund av färgen skulle kanske metalliceffekten i metalliclacker dämpas något, vilket kom på skam, det fanns inga sådana bieffekter över huvud tage. Tvärt om. Flakresn blir mer framträdande,

Att dessutom kunna minimera glimten av uppkomna tvättrepor övertid på en väl underhållen lack är drömscenario, och kanske där jag ser den största nyttan av produkten. Att verkligen hålla en fin/iordninggjord lack fin med hjälp av Carnauba Arts som underhåll.

Om man lämnar det åt sidan då? Är Carnauba Arts förtfarande något att ha? Absolut!

Lättarbetat som sig bör, drygare än Yes och funkar bra även på blöt bil, alltså få jobbet gjort redan när du torkar bilen.

Glansen det lämnar skulle jag säga är åt det carnaubaaktiga hållet, med en varmare glans. Konstigt vore väl annars, det har ju redan namnet talat om. Subtilt men ändå, intensiteten i lacken förefaller öka, en effekt av färgkordineringen,

Spraya på , torka av och en liten efterbuffning. Klart. (Spraya i mf eller direkt på lack, vilket du föredrar)

En och annan kanske nu har tankar om färgvax från 80/90-talen flygandes i huvudet, men glöm det. Finns inga likheter över huvud taget. Carnauba Arts lämnar inga fula rester på lister eller något kladd efter sig.

Det skulle till och med vara möjligt att lite grann kunna skifta utseende på lacken, och nu menar jag ritkigt subtilt, bara som en galen finsmakare proffessor wax skulle kunna märka i solsken, men ändå, om man till exempel skulle använda en Blue Xilion på en röd bil… Hmmm… Ja kanske dax att experimentera? Jag menar det syns ju klart och tydligt skillnad på förslagsvis Rapixvaxx och High Gloss på samma bil. De alternerar helt uppenbart upplevelsen av kulören. Mina ögon säger en mörkare, djupare glans med Rapidwaxx men en mer skinande och tydligt ljusare kulör med High Gloss. Tänk då vad lite fäg miss-matchning skulle kunna göra?

Sammafattningsvis då, ska man ha ett färgmatchat sprayvax på hyllan? Varför inte. Låter ju ganska spännande, eller hur? Och oavsett vad man tycker om färgmatchningarna är det förtfarande en bra, lättanvänd produkt som räcker länge och tillför glädje i användandet samt glans och ökat skydd till lacken. Framförallt en produkt som sticker ut och tillför någonting utöver det vanliga. Svaret på detta borde allså bli jakande.

IMG_8310

Om man håller sig kvar i Polishangelvärlden, tänker svart bil och fantiserar lite. Vilket dreamteam man skulle kunna få till med Master Sealant som bas, något lager Centurion på det och underhåll med Black Wulfenite. Som av en händelse finns alla de ingredienserna tillgängliga i glossgaraget…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s