Okategoriserade

Foam Friday: Dr Dirt & King Carthur

 

IMG_0407

 

YES, its Foam Friday today!

Och dubbelt upp dessutom. Inte bara kem, för en riktigt skön skumfest under tvättstunden krävs ju även en bra skumlans!  Dags att titta närmare på Dr Dirt G1 och King Carthur Control Snow Foam. Vi börjar med Dr Dirt.
Till att börja med, kolla detta klipp från forensic Detailing Channel.

Skrämmande scener eller hur?

Botemedlet mot fallande flaskor finns, en som antaget bättre form är Dr Dirt G1 skumlans. Kolla bara:
IMG_7033

Dr Dirt skumlans är riktigt stabil i sin speciella kon-form! Vidare finns lösa flaskor att köpa till, för till exempel olika medel. Kanske vill du ha neutral snow foam i en och starkt alkaliskt i en annan? Och slippa hälla över och tillbaka? Dessutom kork på flaskan. Lysande. Munstycket går att justera från smal till bred stråle och med skruven på toppen justeras blandningen.

IMG_7030

Kolla stabiliteten i Forensic Detailing´s video 🙂

 

Okej Okej, so far so good, men ingen Foam Friday utan tjockt gräddigt skum, det fixar givetvis Dr Dirt G1 enkelt men inte allena.

Förtvättsmedlet King Carthur Control Snow Foam får visa vad den går för i den kombinationen.

IMG_7032

KCCSW är alkalisk (pH12) men ska ändå vara mild mot lackskydd. Färgen är rödrosa och doften söt,  svårbedömd med trevlig. Kanske åt körsbär eller möjligen marsipanhållet. Rekommenderat är att hälla koncentrat i lansen, dock föredrar jag att förblanda de flesta medel, då det inte blir så känsligt i justeringen och det många gånger kan va lättare att få ett bra skum och även hålla förbrukningen nere. Varmt vatten är att föredra.

50/50 med KCCSF och vatten i flaskan och lite finjustering på skruven. Jajjamen, fint tjockt skum som sitter kvar är inga problem att får till. Med min justering gjorde jag åt ca 3 dl från lansen, vilket blir 1,5 dl KCCSF. Alltså kostar en tvätt 25kr. Detta går att garanterat att få ner ytterligare. Jag snålade inte på skummet och en tunnare blandning funkar säkert också bra. Ett annat sätt att minska kostnaden är att välja 5 eller 25 l förpackningar istället. Från en 5-litare halveras kostnaden direkt!

King Carthur Control Snow Foam funkar fint. sitter kvar på bilen under vettig tid så verkan hinner ske för att lösa upp smuts och efter avspolning kan man iallafall i detta fall utan tvekan börja handpåläggningen medelst tvåhinksmetod, washmitt och favortitschampo.

Summa summarium, är denna kombon något att ha? Abslolut! Både som parhästar eller var för sig. Tänker du beställa en Dr Dirt G1, glöm inte extraflaskan! Givetvis ingår adapter som passar din högtrycksvätt och väljs vid beställning. Tänker du beställa KCCSF, testa 1L flaskan först. Gillar du den? Ös på med en större förpackning nästa gång!

 

Detta finns hos Autodude

www.autodude.se

https://www.autodude.se/produkt/foam_lance_dr_dirt_g1/

https://www.autodude.se/produkt/fortvattsmedel_king_carthur_control_snow_foam/

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s