Okategoriserade, Tester

Hybridvax #Amore

img_9542

Trender kommer och går, bilvårdsindustrin är inget undantag. Mängder -och ökande- strömningar märks överallt. Riktningar som varit riktigt heta under en tid har varit dels ett hybridvax i pastaform, helst med någon form av keramisk inblandning, dels verkar trenden att presentera produkter under eget varumärke vara riktigt brännande, många leverantörer visar på sanning i denna tes. Och varför inte, visst är det häftigt at kunna erbjuda en lineup som mer eller mindre erbjuder känslan av handplockade produkter.

CD Bilvårdsprodukter är givetvis inget unikum. Med varumärken som Ma-Fra, Labocosmetica Gyeon i säcken har man nu även drämt till med ett keramiskt hybridvax, under eget flagg.

CD Bilvårdsprodukter #Amore.

Superhydrofobiskt och med mängder av fördelar från polymerer, carnuba och SiO2 i skön förening, menar CD Bilvårdsprodukter.

Vax är alltid kul, på något sätt ett av de mer härliga sätten att ta hand om bilens lack. Känslan av old-school. Extra kul när utvecklingen fortskrider och kan addera lite new-scholl touch dessutom.

Men hybridvaxer är ju som sagt en trend och plötsligt finns det tretton på dussinet.

Vad är det som får #Amore att sticka ut. Eller gör det ens det? Ska det bli någon kärlekshistoria?

Första tankarna inför vaxet, det ska erkännas, det är lite åt det där tretton på dussinet-känslan. MEN eftersom uppfattningen av CD Bilvårdsprodukters utbud i allmänhetär premiumprodukter, varför skulle de sälja ut sitt namn för ett sopigt vax? Eller hur. Givetvis måste #Amore provas!

Plåtburk. Ger old-school-poäng givetvis. Skruvar man av locket sprider sig en härlig doft, associerat med vanilj eller kanske lite kokos. Vit färg. Konsistensen är fast, hård men ändå lite åt det krämiga hållet när man börjar peta och pilla. Fördel för att lättare kunna massera ut vaxet över lacken.

img_9541

Och det går lätt. Med en svamp- eller mikrofiber-applikator smyger man enkelt över en panel eller två med ett tunnt lager #Amore för att sedan efter någon minuts väntan torka av och buffa upp.

Ja, faktiskt lättare än förväntan. Det sitter väl inpräntat att pastavax = hard work, trots att överbevisningen varit stark i många, många fall. #Amore är inget undantag.

När bilen är klar, är det bara att vänta några timmar och lägga ytterligare ett lager om man vill. Det går faktiskt ännu enklare än det första.

När #Amore har härdat är ytan på lacken riktigt len, så där så att man vill klappa bilen… Vatten rinner givetvis av, som att hälla öl i en törstig bilvårdare…

Kanske det viktigaste… Utseendet. Hmmm. Ja, hur skulle man kunna beskriva glansen #Amore tillför på en opolerad, men väl rengord lack? Många parametrar som kan alternera resultatet såklart, men i detta fall skulle beskrivningen kunna vara carnubadjup med en viss krispighet som brukas förknippas med SiO2 på topp. Inte illa alls!

img_9543

Hållbarhet? Ingen aning. CD Bilvårdsprodukter säger 4-6 månader men med alla tusen faktorer som kan spela in… Ja ni vet…

Sammanfattningen då? Absolut en av den mest lättanvända i klassen, ett extra lager läggs med glädje. Det gör också livslängden ganska egal. Glans, utseende och känsla. Det finns definitvt produkter med antingen mer djup, eller mer toppglans men sammantaget tycker jag #Amore är mycket snygg på bil och man har hittat en bra avvägning för att kunna ge lite av varje. Sätter man sedan allt i relation till priset, 695:- för en stor burk, innehållande mycket dryg produkt (Svårt att sia om hur många bilar den räcker till men två omgångar märks knappt – om gissningen är 20 bilar är nog marginalen på rätt sida) så är väl det enkla svaret att #Amore är Gloss Garage-approved! Kanske är den en bra inkörsport för den som vill prova sitt första pastavax.

Men watch out, det är lätt att bli fast i träsket!

CD Bilvårdsprodukter:
https://cdbilvardsprodukter.se/product.html/cd-amore-ceramic-wax?category_id=74

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s