Okategoriserade, Produkter, Tester

tershine Extract

Är persika är det gröna valet?

img_0443

Jag är övertygad om min åsikt att alla gröna mer eller mindre är exakt nästan på pricken liknande. Och jag menar varken marsgubbar eller miljötalibaner för det handlar knappast om ämnen som rymdforskning eller ekopolitik här, nej det är ju betydligt viktigare än så. Vår älskade bilvård!

Och med gröna syftar jag givetvis på den alkaliska ofta väl koncentrerade avfettningen som oftast bär färgen grön som sitt signum och finns med ett otal etiketter på dunkar och flaskor. På forumen blossar krigen upp då och då om vilken som är bäst. Förmodligen är de bäst allihop. Alla jag provat funkar och de funkar bra och gör sitt tänka jobb. Plockar organsisk smuts, insekter, vägdamm och trafikfilm. Köp från den leverantör du gillar. Eller den som är billigast just nu. Eller kanske den som har den snyggaste gröna nyansen. Vad vet jag.Visst kanske förenklat men ialla fall. End of story.

Sen kommer tershine in och ställer till det hela en smula. Den gröna är inte grön längre. Helt plötsligt finns det ett persikofärgat alternativ på marknaden. En produkt som direkt står ut från mängden. Inte bara visuellt, utan sprider även glädje genom sin arom av persika. Det behöver alltså inte ens lukta tråk-kem längre. Ett litet steg för bilvårdsvärlden men sett stort steg för bilvårdaren.

Och eftersom grön är grön, även om färgen är en annan, räknade jag med samma rengörande effekt som vanligt. Eller? Kanske de nytillkomna egenskaperna äventyrar grundkonceptet?

Efter att ha gått igenom ett par liter kan jag säga att den funderingen är borta. Helt.

Först tycktes skillnaden vara noll, förutom en bra mycket trevligare upplevelse av doft och färg såklart. Men efter ett tag tycker jag banne mig att Extract är ett snäpp mer potent. Det går helt klart mot mina principer om att grönt är grönt, men jag kan inte motargumentera vad jag upplever. Inte heller går det att bortförklara varför denna helt plötsligt blivit förstahandsvalet. Även bortsett från färg och doft. De gröna dammar på hyllan medan persikan sinar.

Jag vet var i från påfyllningen av alkalisk avfettning kommer nästa gång!

Extract gör sitt uppdrag i skumlans (roligare), tryckspruta eller kanske som lite boost i ett neutralt schampo om det skulle vara av nöden tvunget nån gång. Oftast favoriserad 5-10% i en tryckspruta, direkt på kallavfettningen efter några minuter (om det behövts) annars på torrt sen avspoling följt av skum, en spolning till och sedan handtvätt och så vidare.

Extract är förvisso några kronor dyrare än de billigaste konkurrenterna men med spädningsgrad på 5% hamnar man ändå på låga 6.50kr/L för brukslösningen (1L flaska) så det är absolut inget att käbbla om någon krona hit och dit och framför allt inte med hänsyn taget till egenskaperna Extract tillför utöver ”det vanliga”.

Topp-tipset är att direkt lika gärna göra som i skogarna och gå på 5-litaren direkt. Priset blir vänligare och du kommer gilla den och bruka den.

Till 1-litaren, köp till det smarta doseringsmåttet!

www.tershine.com

https://tershine.com/collections/products/products/exctract-degreaser?variant=13578826514525

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s