Okategoriserade, Produkter, Tester

Orchard Autocare Holy Trinity

IMG_9573

Backa bandet ett antal år. Det hade gått slentrian i förhållandet till bilvård. Samma produkter och samma maskiner som absolut funkat bra under lång tid och förvisso levererat resultat i toppklass sen ett decenium. Men det började bli tråkigt, och visst kändes det lite out of date. Sedan hände saker i snabb takt. Första fabriksnya privatbilen på länge, upptäckten av Larry Kosillas videos och podcasts och att den gamla Feston havererat. Detta ledde såklart till Rupes 21, att skruva upp kunskapsinsupningarna och resultatförväntningarna ytterligare en notch men framför allt ett sug till att prova nya produkter.

Nörderi 2.0 var avfyrat.

Några av de första nya produkter som införskaffades var Orchard Autocare Speed Seal, Speed Wax och Perfection.

Efter att gladeligen använt dem en kort period hamnade de snabbt på hyllan och har sedan dess varit mer eller mindre orörda undantaget enstaka tillfällen. Så, okej, inte så himlastormande fantastiskt alltså? Kanske, kanske inte, men om sanningen ska fram hade lite som en kattunge med nyöppnade ögon en ny värld uppenbarat sig. Pandoras ask var öppnad. Återvändo existerade inte.

Rader av nya produkter ramlade in och behövde provas och utvärderas. De flesta gick samma öde som Holy Trinity till mötes. In på hyllan, ersatta till nästa projekt av något nytt, fräscht och spännande.

Då och där föddes de första tankarna att kanske dela med sig av upplevelser och erfarenheter. Embryot till Gloss Garage´s sociala medieliv och produktrecensioner om man så vill. Detta låg emellertid ännu en bra bit in i framtiden.

Men hur var det nu med Holy Trinity? Jo, den var ju inte HELT oanvänd. Då och då kom den ju faktiskt fram i ljuset och med glädje fick utgöra skydd och glansboost, som var och en, eller alla tre i förening, och varje gång den kom fram gick tankarna ungefär i stil med att den här är ju inte så dum ändå…

Det var alltså dags för titta djupare i flaskorna och göra en Gloss Garage recension!

Nya fräscha produkter införskaffades, och det första som slår att etiketterna numer är på svenska. Det finns också säkerhetsdatablad på svenska. Bra jobbat!
IMG_9841

Om man applicerar produkterna i treeningheten, börjar man med Speed Seal, följt av Speed Wax och sedan Perfection, så det är väl bara att följa den tågordningen.

Orchard Autocare Speed Seal.
IMG_9575
Som första produkt i serien är trumfkortet, liksom de andra två, användarvänligheten. Spraya på panelen, eller ännu hellre i en applikator, sprid ut och polera direkt av med en mikrofiberduk. Kan även läggas ut med maskin om så önskas. Heller inga problem att lägga på blöt bil såklart. Flera lager är också en möjlighet, utfästelserna är 3månaders hållbarhet på ett lager, 6 månader på två. Säger som vanligt, tusen variabler gällande hållbarhet men kanske ett riktmärke. Dessutom när det handlar om denna typ av lätthanterbara produkter, är inte livslängden av avgörande betydelse. Det är enkelt, det är kul. Saker du inte visste om Speed Seal: Långt innan hypen växt sig till dagen mått gällande SiO2-produkter fanns Speed Seal där innehållandes denna ädla eftersökta mixtur, helt under radarn. Inget på etiketten, heller inget på MSDS, vilket inte heller krävs vid liten mängd. En pionjär! Tål också till viss del petroleumavfettning. Ja, och glöm inte doften!

Orchard Autocare Speed Wax.
IMG_9576
I suiten nummer två av tre, men bör inte bli det förbisedda mellansyskonet på något vis. Självklart är Speed Wax lika lätt att använda, både på torr och blöt bil. Appliceras på liknande sätt, på panelen direkt eller på en applikator för att torkas av innan den torkar in. Upp till tre lager med en halvtimmas väntan mellan varje kan direkt läggas. Doften kan inte heller den lämnas oomnänd men Speed Wax´s största förtjänst är den sköna wetlooken den trollar fram. Magisk på röda bilar. Hållbarhetsmässigt snackar vi nog veckor, inte månader här. Speed Wax kan användas givetvis som standalone, på Speed Seal eller varför inte som topper på vilket favorit/kvalitetsvax som helst. Den binder sig med nästan alla former av lackskydd och kan appliceras även på plast och glas, men strunta i vindrutan och och använd en glasförsegling där istället.

Orchard Autocare Perfection.
IMG_9577
Sista steget i trion. En glanshöjande detailspray. Show Stopper om Orchard Autocare själv får säga. Även denna lättanvänd, på blöt som torr lack. Spraya, torka, klart. I så många lager man önskar. Vad gäller doftsensationen är nog denna vassast i syskonskaran. Perfekt som torkstöd, då den ger bra med smörjning åt mikrofiberduken. Kanske den produkt i ensamblen som är mitt val, om jag bara får ta en. Just som nämnda torkstöd. Som en sista touch efter tvätt för att få vaxer och sealants såväl som keramiska behandlingar att kännas fräscha och nylagda. Lack, plast, gummi, glas. Antistatiskt.

Visst är det genomgående så att enkelheten, att med lätthet utan ansträngning nå ett snyggt resultat, och göra det om igen, är ett signum för Holy Trinity, precis som upplevelsen med färg och doft.

 

Detta är givetvis ingen slump utan ett mål som detailingentusiasten och mannen bakom Orchard Autocare, Rollo Gillespie, Nordirland, haft i sikte när produkterna utvecklats under mottot Detail, Drive, Enjoy.

Vem är då produkterna för? Ja, första tanken är ju tveklöst entusiatsen som vill ta hand om sin bil på varierat och enkelt sätt, men ser även en öppning för proffsen här som topperprodukt och så vidare. Helt enkelt är det nog så att det finns något för alla i Holy Trinity. Ibland att använda som ett system, som är lätt att underhålla. Vid andra tillfällen för topp av befintliga skydd, eller kanske som enkelt standalone, kanske i väntan på full korrigering eller större operation. Oavsett om man ser det som bas eller komplment skulle garaget helt enkelt kännas en hel del fattigare utan skaran på hyllan.

Helt klart Gloss Garage Approved!

Priset? Speed Seal och Speed Wax går lös på 339:-/st och Perfection på 399:-, men köpt som Holy Trinity sparar man några kronor då priset landar på 995:- för rubbet om man tar D Persson Bilrekonds webshop som exempel. En saftig biff till prislapp att tugga i sig kan man tycka, men sett i ljuset av vad som ännu inte omnämnts, allså produkternas dryghet, är biffen ganska mör och smakrik. Att överdosera hjälper dig inte, tvärt om. Och när man kommit in i användningen klarar men sig ofta under 10 ml ”per varv” även på en större bil. En flaska räcker till mer än 50 behandlingar! Nu blev det helt plötsligt prisvärt också!

Som sammafattning – Köprekommendation!

Vill man fördjupa sig mer kring Orchard Autocare kan man med fördel besöka www.ocd-ni.com och www.orchard-autocare.com eller framför allt svenska importören www.orchard-autocare.se

Direktlänkar till köp hos www.dperssonbilrekond.se :

Speed Seal: http://dperssonbilrekondse.tictail.com/product/orchard-autocare-speed-seal

Speed Wax: http://dperssonbilrekondse.tictail.com/product/orchard-autocare-speed-wax

Perfection: http://dperssonbilrekondse.tictail.com/product/orchard-autocare-perfection

Holy Trinity: http://dperssonbilrekondse.tictail.com/product/orchard-autocare-holy-trinity-kit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s