Okategoriserade

Bilschampo: Dodo Juice Born to be Mild

Märket har väl snurrat där i bakhuvudet då och då. Det med de humoristiska namnen och den coola kanske lite sjuttiotalsinspirerade loggan. Jag menar naturligtvis Dodo Juice. Märket som 2007 startade med att brygga fem olika vaxer, men som idag erbjuder runt 300 bilvårdsrelaterde produkter.

Det första schampo var Born to be Mild, som vunnit stor uppskattning världen över och vad skulle inte passa bättre att börja sin bekantskap med tillverkaren med just det.

Born to be Mild alltså. Hmm.. flaskan i sig väcker väl inga större reaktioner av lycka men etiketten gör definitvt att smilbanden sträcks direkt. Kanske inte vacker, absolut inte ett under av stilren design. Men kul. Helt klart kul. Och diffrensierar sig från konkurrenterna.

Färgen är läckert lila och när näsborrarna ska ha sitt, blommar euforin upp. Jäklar vad gott den doftar! Ingen slump att Mr Skittles air freshener doftar just Born to be Mild, eller att det finns doftspray med samma doft, helt enkelt. Persika säger bilvårdsproduktskonnässörsnäsan.

Dodo Juice Born to be Mild är en pH-neutral formula. Inga tillsatser som vax, silikon eller glanshöjare så den låter ditt lackskydd vara som det från början var tänkt, men däremot ett ämne som sägs dämpa risken för kalk/vattenfläckar.

Dosering. 1:800 dvs 12,5 ml ”BTBM” till 10 liter vatten. Det ger vid handen att en 250ml flaska räcker till 20 tvättar och får en kostnad per tvätt på 6:45kr efter som en flaska Born to be Mild separerar dej från 129kr.

Så långt, så väl. Men dags för lite hands on. I med ljummet vatten och 12,5 ml och skumma upp. Och det skummar. Det känns halkigt och smörjande. Bra. Minsken för att tvättstunden orsakar lovemarks minskar. Näven i tvätthandsken och en dykning i hinken. Skummet följer med upp på bilen och känslan är som förväntat hal. Rejält glid. Det fina skummet ligger kvar på bilen och efter avspolningen syns det att den gjort sitt jobb. Rent utan att lacksyddet förefaller ha påverkats. Lysande.

IMG_6255

Som bonus kan nämnas att det funkar fint i skumlans, levererar utan vidare vispgräddeskonistens om man vill. Blandningen får var och en själv leka med och den som såg den livesända FoamFriday:en 20180511 förstår vad jag menar.

Sammanfattningsvis, som schampo betraktat har BTBM detmesta som man kan önska sig av produkttypen. Doft (upplevelsen är viktig!), halheten, trevligt skum och en vettig konsistens.

Här tänker jag inte sätta mig på tvären utan betyget blir högt! Kombinerat på en kostnad per tvätt på 6:45 från en förhållandevis liten flaska renderar det såklart i köprekommendation!

Klicka in på www.autodude.se, köp, prova själv och kommentera din upplevelse av BTBM till glossgarage.se!

Skulle du älska shampot så pass till den grad att du bestämmer dig för att nyttja det till dina 400 nästakommande tvättar kan du dessutom halvera tvättkostnaden till 3:24 per tvätt genom att slå till på en femlitersdunk istället!

http://www.autodude.se/produkt/bilschampo_dodo_juice_born_to_be_mild/

En reaktion till “Bilschampo: Dodo Juice Born to be Mild”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s