Okategoriserade

MH softfiber – Polerpaket Bas

img_9680(1)

(OBS! färgerna blev konstiga på bilderna denna gång)

Trassel, gamla tischor, utslitna frottéhandukar, remsor rivna av lakan eller varierande former av mer eller mindre anpassat papper. Uppfinningsrikedomen på bilvårdens stenålder var god, det kan man inte neka till, och visst har man varit skyldigt till att nyttja både en och tre av ovanstående i bilvårdssyfte för att torka av rester av polermedel och vax.

Sen kom mikrofibern och vände upp och ner på alltihop, och inte är det heller nån vidare nyhet för det var ju trots allt ett tag sen som de flesta av oss ringde ut det gamla och ringde in det nya.

Däremot, vad som är relativt nytt, är MH Softfiber, som under 2018 startades med att specialisera sig på mikrofiber men har redan dessutom utvecklat sig åt ett bredare utbud av bilvårdsprodukter.

Som alla vet är mikrofiber verkligen inte ”bara” mikrofiber. Olika typer av blandningar, tjocklekar, storlekar, kantklippningar, lång- och kort-håriga och allt däremellan. Olika egenskaper för olika bruk givetvis, lika självklart som vad man individuellt föredrar.

Kvalietsskillnaden är stor och det finns inga gratis luncher i mikrofibervärlden, man får oftast vad man betalar för. Från nästan gratis tunna, hårda stela dukar med nära noll uppsugningsförmåga som  lyckas med konststycket att bli ÄNNU sämre redan första tvätten till herrejössesmonster som är mjuka som snuttefiltar, uppsugningsförmåga som en törstig kamel i öknen och klarar tvätt efter tvätt med oförminskad förmåga, men till ett pris i andra änden av skalan.

Hur ser då MH Softfibers dukar ut i Gloss Garage´s ögon? Mer specifikt Polerpaket Bas, som innehåller 5 stycken Ceramic Cloth och 2 stycken Final Wipe.

Ceramic Cloth, en 40x40cm 320GSM duk med 2mm loophöjd i 70/30 blandning av polyester/polyamid. Kanterna är ultraljudsskurna. Systemet att ultraljudsskära klipper och svetsar kanten på tyget i ett och samma moment och ger en fin kant. Många kallar detta också för laserskuret.

img_9682(1)

Denna typ av duk är den som jag använder överlägset mest, det blir en allroundduk, som börjar på lacken och nedgraderas under livslängden och avslutar sin bana efter ett sista hårt bruk i ett hjulhus eller motorrum, medan vissa chansköp av dukar redan som nya direkt hamnar i ändstationens användningsområden.

Ceramic Cloth gör inte det. Hamnar direkt i ändstationen, alltså. Jag tror dessutom att det tar ganska lång tid innan den hamnar där. Efter att ha använt den ett tag och ganska många tvätt och torkcykler så är det ingen tvekan om att kvaliteten här är hög. Ceramic Cloth är en premiumduk och har allt man kan förvänta sig i den här klassen. Mjukhet, känsla, uppsugningsförmåga.

Trevlig att använda och är dessutom väldigt allround. Funkar även bra för interiörbruk. Inte konstigt att CC har blivit en favorit!

Men Final Wipe då? Nja, ”långhåriga” dukar av det här slaget har väl historiskt inte hört till några favoriter det ska väl ärligt sägas. Lint, dålig uppsugningsförmåga och noll känsla. Det har varit min inställning och lådan med dylika tingestar har hamnat längst in i skåpet.

img_9681(2)

Final Wipe är dock annorlunda, utvecklingen har kommit en bit, det blir uppenbart.

Final Wipe fakta: 40×40 cm, 500GSM, 70/30 polyester/polyamid, ultraljudsskuren och en loophöjd på över 10mm.

Hur är den då? Som alla mikrofiber (och speciellt de långhåriga) behöver den givetvis en tvätt innan använding, ja eller faktiskt i ärlighetens namn egentligen två tvättar, då jag upplevde liiiite lint efter första, för attsedan bli helt lintfria som utlovat. Har du inte svart bil märks det förmodligen inte alls efter första tvätten heller.

Men faktiskt, Final Wipe får mig att omvärdera typen av mikrofiberdukar. Först och främst ingen lint, men det är även bra känsla i den, mjuk och skön, det finns uppsugningsförmåga och som den är tänkt, som ett sista glanshöjande och restbefriande tork är den helt enkelt rolig att använda och höjer, i alla fall mentalt, resultatet en smula. En kalasduk på känsliga lacker. Denna typ av duk kommer garanterat att användas mer framöver! Enligt MH Softfiber också ett bra val för vattenfri tvätt, dock av Gloss Garage oprovat.

Man kan se Polerpaket Bas som ett påfyllningskit eller kanske prova-på kit, om nu någon till äventyrs inte har inträtt i mikrofiberdukarnas värld ännu. Hursomhelst är det produkter som passar från amatör till proffs och ligger jämt skägg med den allra bästa konkurrensen på marknaden idag, med allt dessa typer av mikrofiber ska erbjuda.

Klicka in, kolla utbudet och handla hem på www.softfiber.se

Ceramic Cloth: https://softfiber.se/microfiberdukar/ceramic-cloth

Final Wipe: https://softfiber.se/microfiberdukar/final-wipe

Polerpaket Bas: https://softfiber.se/paket/polerpaket-bas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s